FOTO's van  de REUNIE op 21-6-2014

 

De bus had even oponthoud bij het tolhek van Twijtel, dat ter gelegenheid van de Reunie weer even terug was.   T.h.v. Bercoperweg 67, dat er  halverwege de vorige eeuw voor het oude tolhuis  in de plaats kwam.

 

 

De ca 75 reunisten konden  op 85 m2 aan expositieoppervlak, dat  was gevuld met ca 650 foto's, knipsels, kaartjes en verhalen overTwijtel, in de sportzaal van het dorpshuis te Makkinga aanschouwen.  In de kantine lagen nog een een stuk of 50 albums met nog meer informatie over de huizen en bewoners, wegen- en paden, de Tjonger(brug), de crossbaan Prikkedam enz.

De bestuurskamer was omgetoverd tot een kleine bioscoop, waar een drietal filmpjes werden getoond. Men zag Jan Pieter Kromkamp wandelend en vertelled op het kerkepad. Jochem Molenaar in en om Prikkedam 6 en de onthulling van de plaquette van  het 'fiene hokkien' van juf Rie Snoek.


 Conducteur/Reisleider Ruurd knipt voor het instappen de kaartjes van de passagiers. In dit geval van Jan Pieter Kromkamp.

  Ook de  trouwjurk van Trijntje Kromkamp-Oosterloo, die ze droeg tijdens haar huwelijk met Lammert Lammerts Kromkamp op 6 mei 1897 ! werd dankzij de familie Bijlsma-Wijbenga tentoongesteld.


Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl