Prikkedamweg 0  (aldus de telefoongids)

Foto 1970 (LC) Het nieuwe jurygebouw wordt in bedrijf genomen 

 
 

Foto 200? (RdV) Het kleine hokje boven op het dak is vervangen door een veel grotere.

 
Adres:
  1. Prikkedamweg 0

Bouwwerk:

  1. Bouw nieuw jurygebouw in 1970
 ‘Bewoners’:
  1. (1992, 1998) Motorclub ‘Ooststellingwerf’

 

Het circuit ‘Prikkedam’heeft zich na de oorlog gaandeweg ontwikkeld. Was het eerst meer een terrein, waar af en toe werd gecrossed, en waar men van alle kanten zomaar op kon komen.      Nu is het een omheind gebied, en heeft het inmiddels een stenen accommodatie op het middenterrein.  In 1970 viert de motorclub haar 25-jarig bestaan. Een jaar eerder wordt al het nieuwe jurygebouw in gebruik genomen.

 

 


In  1954 was er brand in het natuurreservaat bij Prikkedam onder Makkinga, zo lezen we in de Leeuwarder Courant van 3 mei.  Het is mij niet geheel duidelijk waar deze brand zich precies afspeelde. Het is namelijk de brandweer van Heerenveen die de brand blust. Mogelijk was de brand dan ook niet onder Makkinga, maar onder Hoornsterzwaag. Net over de Tjonger dus.

 

Heidebrand bij Prikkedam

Vrijdagmiddag van vier tot zeven uur is de brandweer van Heerenveen in touw geweest om een heidebrand die was ontstaan in een stukje natuurreservaat bij Prikkedam onder Makkinga te blussen’ Met de mistspuit werd men het vuur, dat bij het aanwakkeren van dewind neiging had over te slaan, meester

(LC, 3 mei 1954)

 

 

 

Foto 2004 (RdV)

 

 


Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl