TWIJTEL

 

De molen op 'oud' Twijtel, met de oude en de nieuwe molenaarswoning (resp. rechts en links)

  Op 24 oktober 1955 werd ik, Ruurd de Vries,  geboren op Twijtel (Bercoperweg 75).  23 jaar slechts heb ik er gewoond, maar blijkbaar toch lang genoeg om onderzoek te doen naar het kleine buurtschap onder Makkinga. Een dorp in Ooststellingwerf, de meest zuid-oostelijke Friese gemeente. Vanuit het Friese gezien 'over de Tjonger' dus.

Gedurende de ongeveer 15 jaar, dat ik met mijn onderzoek bezig ben,  heb ik veel zaken uit het verleden van Twijtel kunnen achterhalen.

Over o.a. de molen, en zijn molenaars, de boeren op de oude zathes, de kleine heidepercelen die de arbeiders eigenhandig aanmaakten. Maar ook over het ontstaan en weer verdwijnen van wegen en paden, van de boerderijbranden en over de herkomst van de familie's, en natuurlijk de Prikkedambrug.

De belangrijkste zaken daaruit wil ik aan deze website toevertrouwen. Enerzijds om u als geinteresseerde er kennis van te laten nemen, maar ook om van u aanvullingen en verbeteringen te mogen ontvangen, om de geschiedenis van dit interessante  buurtschap zo volledig mogelijk te reconstrueren.

Dus heeft u gegevens, foto's, documenten, verhalen over Twijtel en zijn bewoners, neem aub contact met mij op.

ruurd.devries@ziggo.nl

Klik ook eens op:

www.FRISZEKTANYA.webklik.nl                  

Super Voordelig op vakantie naar HONGARIJE!

Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl